marți, 26 noiembrie 2013

Dacă vrei să umbli pe apă, trebuie să cobori din barcă - John Ortberg

O nouă carte pe care dorim să v-o recomandăm spre citire este „Dacă vrei să umbli pe apă, trebuie să cobori din barcă”, scrisă de John Ortberg. Este o carte provocatoare, centrată în jurul invitației de a păși afară din zona personală de confort. O invitație a autorului de a descoperi potențialul incredibil care ne așteaptă. Deși apele sunt învolburate, suntem așteptați să pășim înafară, astfel vom putea fi transformați, vom dobândi caractere întărite, încredere în Dumnezeu. Singura condiție este aceea de a păși înafara bărcii.




Iată câteva citate reprezentative din cadrul cărții. 

pag 24
"E periculos sa cobori din barca. Dar e periculos si daca nu cobori. Daca locuiesti in barca - oricare ar fi barca ta - vei muri in cele din urma de plictiseala si sedentarism. Totul este riscant."

"Alegerea de a-L urma pe Isus - alegerea de a creste - este o alegere care nu face ca teama sa dispara. Va trebui sa cobori din barca cate putin in fiecare zi."

"Teama si cresterea sunt legate una de alta. Sunt la pachet. Decizia de a creste implica intotdeauna o alegere intre risc si confort. Aceasta inseamna ca pentru a fi un urmas al lui Cristos trebuie sa renunti la confort ca prioritate a vietii tale."


pag 84
"Poti experimenta puterea lui Dumnezeu, dar trebuie sa faci primul pas. Aceasta nu implica doar o recunoastere mentala a puterii lui Dumnezeu, ci si un pas activ bazat pe presupunerea ca Dumnezeu este demn de incredere. Mai intai tebuie sa iti uzi picioarele."



pag 126
"Cred ca motivul pentru care Dumnezeu ne spune atat de des 'Nu te teme' este ca teama ne face sa ne scufundam cel mai repede. Teama distruge credinta si devine cel mai mare obstacol in calea increderii si ascultarii de Dumnezeu."


pag 137
"Nu vei afla niciodata ca Dumnezeu este demn de incredere daca nu iti asumi riscul de a-l asculta."

pag 143
"Perceptia esecului si modul in care raspund la esec este ceea ce diferentiaza oamenii - mai mult decat coeficientul de inteligenta, decat frumusetea fizica, sarmul sau bunurile materiale puse la un loc. Cei care pot invata din esec, pastrand un simt al valorii personale si intretinand dorinta de a incerca din nou, acestia devin maestri in arta administrarii esecului."


Linkul de download al întregului document text cu textele culese: https://drive.google.com/folderview?id=0BzPhcKGnf8GgajdZWXp6UmhiM00&usp=sharing

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu