duminică, 6 octombrie 2013

Înfruntă-ți uriașii - Max Lucado

O altă carte pe care dorim să v-o prezentăm este „Înfruntă-ți uriașii”, scrisă de Max Lucado. Este o carte care vorbește despre înfruntarea „Goliaților” din viața noastră. O carte inspirată din povestea lui David, în evoluția vieții lui, care se învârte în jurul sintagmei: „Concentrează-te asupra uriașilor și te vei împiedica. Concentrează-te asupra lui Dumnezeu și uriașii tăi vor cădea.”.


Acestea sunt câteva exemple a citatelor reprezentative care ne-au inspirat: 

pag 19
"Uriasii. Trebuie sa-i infruntam. Totusi, nu trebuie sa-i infruntam singuri. Indreapta-ti atentia, in primul si in primul rand spre Dumnezeu. In momentele in care David facea acest lucru, se prabuseau uriasii. In zilele in care David nu facea acest lucru, cadea David."

pag 33
"Poti sa iti indrepti atentia spre Saulul sau Ionatanul tau, sa meditezi la malitiozitatea monstrului tau sau la blandetea Cristosului tau."

pag 34
"Tavaleste-te prea mult in duhoarea grea a durerii tale si vei mirosi la fel ca toxina pe care o detesti."

pag 78
"Grupurile de sprijin nu sprijina intotdeauna. Prietenii nu sunt intotdeauna prietenosi. Pastorii pot sa o ia pe cai gresite, si bisericile pot sa scape de sub control. Cand nimeni nu poate ajuta, trebuie sa facem ceea ce face David. El se indreapta spre Dumnezeu."

pag 137
"Pacatele nemarturisite stau pe inima noastra ca niste furuncule care supureaza, otravind si extinzandu-se. Iar Dumnezeu, cu degetele mari aplica presiunea [pentru a le scoate, si a te elibera]."

"Dumnezeu iti ia somnul, pacea. Iti ia odihna. Vrei sa stii de ce? Pentru ca vrea sa iti inlature pacatul. Poate o mama sa nu faca nimic in timp ce toxinele invadeaza trupul copilului ei? Poate sa stea Dumnezeu pasiv in timp ce pacatul Ii otraveste copilul? El nu va sta linistit pana cand nu facem ce a facut David: sa ne marturisim vina."


Pentru a citi mai multe și pentru a downloada și documentul text cu celelalte pasaje, accesați link-ul: 

Lectura constructiva sa aveti! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu