vineri, 4 octombrie 2013

Viata pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna - John Ortberg

O altă carte pe care dorim să v-o prezentăm este „Viata pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna”, scrisă de John Ortberg. Cum arata in realitate adevarata viata spirituala? Ce e adevarata transformare? In aceasta carte, Ortberg ne prezinta - cu succes, as adauga eu, - intelepciunea disciplinelor spirituale. Intr-un mod practic si care te lasa cu intrebari, creaza in noi o sete dupa transformare.

Acestea sunt câteva exemple a citatelor reprezentative care ne-au inspirat: 

pag 19
Suntem insarcinati cu posibiliatea de a creste spiritual si de a atinge o frumusete morala extraordinara, care nu poate sa fie ilustrata adecvat decat prin acea metafora a luarii chipului lui Cristos, in viata noastra.
Cand are loc transformarea, nu voi incepe doar sa fac lucrurile pe care le-ar fi facut isus, ci ma surprind avand dorinta de a le face. Aceste lucruri ma atrag si sunt relevante pentru viata mea. NU voi incerca sa fac ceea ce este corect, voi deveni un om corect.

pag 50
O persoana disciplinata este cineva care poate sa faca lucrul potrivit la timpul potrivit, in modul potrivit, cu atitudinea potrivita. Un urmas disciplinat al lui Isus este cineva care discerne cand trebuie sa rada, sa taca, sa incurajeze sau cand trebuie sa mustre intr-o maniera plina de dragoste si de blandete, cu promptitudine si eficienta.

pag 163
Uneori nu dorim atat de mult calauzirea, cat ne dorim sa evitam asumarea riscurilor. In urma unor decizii, putem ramane singuri. Chiar si anumite decizii marunte pot crea stari de anxietate. Observa o persoana nehotarata care are in fata un meniu bogat si langa care sta un chelner nerabdator... vei vedea cum tensiunea creste cand vine vorba de alegere si asumarea unui risc. Dumnezeu nu intentioneaza ca prin calauzire sa ne dariuasca o scurtatura prin care sa scapam de responsabilitatea luarii deciziilor sau de asumarea unor riscuri. Intr-adevar Dumnezeu vrea sa ne dezvoltam un rationament sanatos si nu este alta cale de a-l dezvolta decat printr-un proces care implica alegeri si riscuri. 
Scopul calauzirii lui Dumnezeu nu este ca noi sa facem cele mai bune alegeri, ci sa ne ajute sa devenim cei mai buni oameni. 

Pentru a citi mai multe și pentru a downloada și documentul text cu celelalte pasaje, accesați link-ul: 

Lectura constructiva sa aveti! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu