miercuri, 2 octombrie 2013

In sfarsit viu - John Piper

O altă carte pe care dorim să v-o prezentăm este „In sfarsit viu”, scrisă de John Piper.

Acestea sunt câteva exemple a citatelor reprezentative care ne-au inspirat: 

Pag 141
„Daca nu-L iubesti pe Dumnezeu, nu poti face nimanui bine in adevaratul sens al cuvantului. Poti sa hranesti si ii poti imbraca, le poti oferi o casa si le poti oferi confort in timp ce ei pier. Dar din perspectiva lui Dumnezeu, dragostea este mult mai mult de atat. Dragostea hraneste si imbraca si ofera adpost - si pazeste poruncile, ceea ce include si a-i ajuta pe altii sa il cunoasca si sa-L iubeasca pe Dumnezeu in Hristos. Dar daca nu-L iubesti pe Dumnezeu nu poti face lucrul acesta. Asadar, daca nu-L iubesti pe Dumnezeu, nu-i poti iubi pe oameni in modul care conteaza pentru vesnicie.”

Pag 142,143
„Cand nu avem ceea ce ne dorim, lumea ne corupe prin invidie. Iar atunci cand avem ceea ce ne dorim, lumea ne corupe prin mandrie. Iata ce ne impiedica sa il iubim pe Dumnezeu si sa ne iubim unii pe altii. Iubim lucruri. Iar atunci cand nu le avem, le poftim. Iar atunci cand le avem, ne place sa vorbim despre ele mereu si sa ne pierdem vremea cu ele. Si unde este Dumnezeu in toate acestea?  In cel mai bun caz, El este implicat ca un binefacator personal cosmic.”

Pag 146
„A crede in Isus inseamna a-L primi pe El. A iubi pe altii inseamna sa te apropii de ei. Putem sa ne apropiem de ei in mod imperfect deoarece L-am primit pe Isus ca desavarsire a noastra.”


Pentru a citi mai multe și pentru a downloada și documentul text cu celelalte pasaje, accesați link-ul: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu