joi, 10 octombrie 2013

In cautarea certitudinii - Josh McDowell & Thomas Williams

O altă carte pe care dorim să v-o prezentăm este „In cautarea certitudinii”, scrisă de Josh McDowell & Thomas Williams . O carte care vorbeste despre adevar. Exista Adevar? Daca da, il putem cunoaste?

O recomand cu toata increderea desi ai zice ca e invechita (2003 ) dar problema este pusa mai mult decat la fix. 

Iata parerea doctorului Ravi Zacharias, autor si vorbitor: "Usor de digerat, bine organizata si patrunzatoare, In cautarea certitudinii va servi drept manual valoros tuturor celor care vor sa simta ca stau pe temeiul solid al adevarului." 

Te invitam sa arunci o privire printre cateva din textele scoase de noi pe acest articol de blog, dar poti sa "rasfoiesti" mai multe dintre texte descarcand documentul text pe care l am pregatit pentru voi. Acesta il puteti downloada acesand acest link: 

https://drive.google.com/folderview?id=0BzPhcKGnf8GgajdZWXp6UmhiM00&usp=sharing


pag 108
"Evolutionismul presupune ca ordinea poate izvora in mod natural din haos. Aceasta presupunere contravine unei legi naturale bine stabilite, inviolabile. Haosul nu poate produce niciodata ordine. Dar pentru ca evolutia sa aiba sens, trebuie sa credem ca atomi si molecule fara directie si fara scop au putut sa se adune laolalta si sa se aranjeze in forme din ce in ce mai complexe si mai ordonate. Este ca si cum ai crede ca niste galeti din care picura vopsea intr o fabrica de vopsele ar putea produce pictura Mona Lisa. Nici o lege a naturii nu poate explica aparitia ordinii din haos si ideea insasi contrazice legea inviolabila a entropiei care spune, in esenta, ca totul se consuma. Lasata in legea ei, natura se impreastie, se erodeaza, se descompune, se iroseste.
Din fericire pentru teoria evolutiei nu exista dovezi ale unui astfel de progres si nici un principiu stiintific cunoscut nu l poate justifica." [ si anume acela ca toate s au facut din nimic din ce in ce mai complex]
Evolutionismul presupune ca toate formele de viata au aparut din materi moarta. Ideea de viata aparuta din materie moarta contrazice atat ratiunea, cat si principiile stiintifice solide. Moartea pur si simplu nu poate da nastere vietii."

pag 118
"Opinia predominanta poate fi gresita indiferent cat de larg este acceptata ea. Dar oricat de populara ar fi o conceptie eronata la un moment dat, istoria arata ca nici o eroare nu poate supravietui multa vreme. E posibil ca prin sustinerea evolutionismului si respingerea unei alternative rationale, oamenii de stiinta sa salveze aparentele si sa si mentina reputatia intacta in momentul de fata. Dar in viitor, cand teoria se va prabusi, asa cum neindoielnic se va intampla, istoria ii va ingramadi pe evolutionisti la un loc cu cei care au crezut ca Pamantul este plat, cu cei care au crezut in alchimie sau in aplicarea lipitorilor. Asa cum spunea Malcom Muggeridge filozof britanic si editor al revistei Punch "eu insumi sunt convins ca teoria evolutiei, mai ales daca tinem seama de scara larga la care a ajuns sa fie aplicata, va fi una dintre marile glume din cartile de istorie ale viitorului. Posteritatea se va intreba cum a fost posibil sa fie acceptata cu atata credulitate o ipoteza atat de nefondata, de putin plauzibila si de indoielnica."

Nu uita, mai multe poti citi descarcand sau vizualizand documentul text de pe folderul nostru Google Drive.

pag 18

" Adevarul este absolut o realitate obiectiva care exista independent de ce ar crede cineva despre el. Este o realitate adevarata pentru toti oamenii din toate timpurile si de pretutindeni.

Adevarul este precum muntele Everest, este real si sigur, indiferent daca noi suntem gata sa il escaladam sau nu.

Credinta nu determina realitate; realitatea exista independent de credinta noastra in adevar si nu face altceva decat sa ne aduca pe aceeasi linie cu adevarul si sa activeze puterea acestuia in viata noastra."

 " Dar acum trebuie sa ne intrebam daca epresia "adevarat pentru tine" inseamna ceva. Poate adevarul sa existe ca o realitate exclusiv pentru persoanele care il cred si pentru nimeni altcineva? Sa luam un exemplu simplu. Tu si prietenul tau gasit un mar pe masa. Prietenul tau crede ca este plini de viermi, dar tu crezi ca este proaspat si sanatos. Este posibil ca aceste doua convingeri diferite pe care le aveti despre mar sa creeze doua adevaruri diferite pe care fiecare dintre voi sa le experimenteze ca realitate? Singurul mod de a afla cum sta treaba este sa taiati marul in doua. Astfel veti descoperii daca marul are sau nu viermi. In momentul in care ati taiat marul, fie "adevarul" tau, fie al prietenului tau va fi demascat ca fiind eroare. Adevarul despre mar este independent de ceea ce crezi tu sau prietenul tau despre el."

Nu uita esti invitat sa descarci documentul text ce iti sta la dispozitie pentru a il rasfoi in folderul nostru de Google Drive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu